Tästä syystä kissat juoksevat ulostamisen jälkeen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kissoilla on monia omituisia tapoja, jotka tulevat niiden omistajille nopesti tutuiksi. Yksi erikoisista tavoista, jonka moni kissanomistaja on huomannut, on kovaan juoksuun ampaiseminen suoraan kissanhiekkalaatikolta heti isomman tarpeen tekemisen jälkeen.

The Dodo -sivusto kertoi mistä erikoinen käytös ja paniikinomainen juoksu ulostamisen jälkeen johtuu. Eläinlääkäreillä on monia eri teorioita, joista yksi on se, että kissat yrittävät huijata saalistajaa. Kissat juoksevat nopeasti pois hajun luota, että peto ei pysty jäljittämään heitä ulosteen tuoksun avulla.

Ulosteen ollessa kitkerää se voi myös aiheuttaa kissoille ärsytystä ja kutinaa, minkä vuoksi ne ampaisevat juoksuun. Erään eläinlääkärin mukaan kissat saattavat juoksulla karistaa ulosteet takapuolen karvoista irti. Hauskin selitys on kuitenkin se, että kissat eivät itsekään kestä kitkerän ulosteensa pistävää tuoksua, minkä vuoksi ne ampaisevat nopeasti toimituksensa jälkeen pahaa hajua karkuun.