Virallinen minä-päivä lanseerattiin – merkitse jo kalenteriin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helmikuussa vietettävä Ystävänpäivä on muuttunut vuosien varrella kaupalliseksi kulutusjuhlaksi, mutta samalla se antaa pätevän syyn ainakin kerran vuodessa muistaa kavereita ja omaa rakastaan. Toisesta välittäminen on kivaa, mutta vielä mahtavampaa on hemmotella joskus itseään.

Ainaisen toisten lahjomisen ja välittämisen lisäksi ihmisten kannattaa joskus omistaa aikaa itselleen. Oli sitten sinkku, perheenäiti tai suurperheen vanhin poika, kannattaa kalenterista napata yksi päivä kokonaan oman hyvinvoinnin kasvattamiseen. Nyt on lanseerattu Minä-päivä.

Minä-päivä alkaa sillä, että henkilö kävelee vaikkapa lempikahvilaan tai konditorioon ja ostaa itselleen lempileivonnaisia. Mukaan voi lähteä myös kokonainen suklaakakku. Sen jälkeen voi tilata itselleen budjettinsa puitteissa luksustavaroita, kuten uuden kellon tai käsilaukun. Hemmottelua voi jatkaa loputtomiin hankkimalla kauniin kukkakimpun, menemällä ravintolaan tai tilaamalla noutoruokaa.

Mieti mistä nautit eniten? Tee sitä. Anna itsellesi mahdollisuus viettää koko päivä pyjamassa Netflixiä katsoen. Riennä hikilenkille järvenrantaan tai lähde päiväretkelle Tallinnaan. Lähetä itsellesi kortti ja kirjoita siihen asioita, joista pidät sinussa eniten. Päivä on omistettu vain ja ainoastaan sinulle.

Minä-päivää vietetään jatkossa heti Ystävänpäivän jälkeen 16. helmikuuta. Päivä kannattaa merkitä jo nyt kalenteriin ensi vuodelle.