Grillauskausi käynnissä – näin paistat jenkkityylisiä hampurilaisia

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Grillikausi lähestyy ja ihmiset ovat koko talven odottaneet vesi kielellä pihveillä ja makkaroilla herkuttelemista. Amerikassa grillibileisiin kuuluu oleellisesti myös hampurilaisten valmistaminen, ja nyt esitellään, kuinka perinteiset purilaiset paistetaan.

Diner-tyylinen hampurilainen voittaa pikaruokaloissa myytävät pullamössöt mennen tullen. Hampurilaisten valmistaminen on yksinkertaista. Ensin kuullotetaan sipuli paistinpannulla. Sen jälkeen jauhelihasta muotoillaan palloja esimerkiksi jäätelökauhan avulla ja ripotellaan päälle suolaa ja pippuria.

Kun pihvit on paistettu pannulla, pannaan niiden päälle juustoviipaleet ja aiemmin kuullotettua sipulia. Kun juusto alkaa sulaa pihvin päällä, siirretään koko komeus sämpylän väliin. Hampurilaiseen voi lisätä makunsa mukaan lisätäytteitä, kastiketta ja kasviksia. Reseptin vinkkasi Thrillist-sivusto.