Barbie-nukke on nyt koodari – uutuudesta tuli heti hittituote

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kauniskasvoinen ja täydellisen vartalon omaava Barbie lienee yksi kaikkien aikojen eniten kritiikkiä herättänyt lasten lelu. Barbie ei edusta naisenemmistön ulkonäköä, vaikka monet pyrkivät sen muovisen olemuksen saavuttamiseen. Nyt Barbie on jättänyt glitterit ja hileet pois.

Barbien Twitter-sivuilla paljastetaan nuken tuorein hahmo. Kyseessä on koodari-Barbie, jolla on hipsterimäinen tyyli paksusankaisia silmälaseja unohtamatta. Punahiuksinen nukke on tehty pelikoodariksi, ja sillä on yllään t-paita ja farkut.

Mattelin ykköstuote Barbie on 57 vuotta vanha. Lelutehdas pyrkii tuomaan markkinoille vuosittain parhaiten aikaansa kuvastavan nuken, ja tuoreimman lelun tarkoituksena on innostaa tyttöjä teknologian alalle. Barbie on maailman myydyin nukke.