Spotify rikkoi rajapyykin – 100 000 000 käyttäjää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen Spotify on kasvattanut suosiotaan musiikin suoratoistopalveluiden kentälle ilmaantuneesta kilpailusta huolimatta. Yhtiö ilmoitti maanantaina saavuttaneensa 100 miljoonan käyttäjän rajapyykin.

Spotifylla on eniten maksullisia käyttäjiä markkinoilla olevista suoratoistopalveluista, vaikka valtaosa sen käyttäjistä kuuntelee musiikkia edelleen ilman kuukausimaksuja. Reuters-uutistoimiston mukaan maksaneita käyttäjiä palvelulla on noin 30 miljoonaa kappaletta.

Kilpailu suoratoistopalveluiden kentällä käy kuumana. Apple avasi viime vuonna oman Apple Music -palvelunsa, jolla on 13 miljoonaa maksavaa käyttäjää. Googlella on Youtuben lisäksi oma Google Music -palvelunsa, ja lisäksi myös Amazon-verkkokauppa suunnitelee oman suoratoistopalvelun perustamista.