Warcraft kaikkien aikojen menestynein videopeliin perustuva elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Warcraft-peleihin perustuva samanniminen elokuva sai Suomen ensi-iltansa 10. kesäkuuta. Suomessa ja monissa muissa Euroopain maissa Warcraft: The Beginning -nimellä julkaistu elokuva ei ollut arvostelumenestys, mutta se on tuottanut runsain määrin rahaa lippuluukulla.

Nyt Warcraft on noussut kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi videopeliin perustuvaksi elokuvaksi. Box Office Mojo -sivuston mukaan elokuva on tuottanut maailmanlaajuisesti yhteensä 377,6 miljoonaa dollaria. 200 miljoonaa dollaria tuotoista tulee Kiinasta, jossa Warcraft on ollut valtava menestys.

Elokuvan menestys on jälleen kerran osoitus siitä, kuinka tärkeä markkina-alue Kiina on Hollywoodille nykyään. Yhdysvalloissa Warcraft keräsi ensi-iltaviikonloppunaan 24,1 miljoonaa dollaria, ja toisena viikkona vain 6,5 miljoonaa dollaria.

Eurogamer-sivuston mukaan ohjaaja Duncan Jones on kertonut Twitterissä olevansa valmis ohjaamaan Warcraft-elokuvalle jatko-osan. Tuotantoyhtiö ei kuitenkaan ole vielä varmistanut, ollaanko peleihin perustuvalle elokuvalle suunnittelemassa jatkoa.