WSN paljasti: Facebook maksaa julkkiksille live-videoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöjätti Facebook lanseerasi taannoin Facebook Live -ominaisuuden, joka mahdollistaa käyttäjille suorien videolähetysten luomisen. Nyt yhtiö pyrkii tuomaan livelähetykset kaikkien tietoisuuteen tunnettujen kasvojen avulla.

Facebookin kerrotaan maksavan yli 50 miljoonaa dollaria julkisuuden henkilöille ja julkaisijoille sisällön tuottamisesta Facebook Liveen. Wall Street Journal -lehden mukaan palvelu on solminut yhteistyösopimuksen yli 140 tähden ja julkaisijan kanssa.

Facebook-lähetysten aloittavien tähtien joukossa ovat muun muassa julkkiskokki Gordon Ramsay, näyttelijä Kevin Hart ja NFL-tähti Russell Wilson. Facebookin kanssa yhteistyön aloittaviin julkaisijoihin kuuluvat esimerkiksi Buzzfeed, CNN, Huffington Post ja New York Times. Sopimusten arvot vaihtelevat, mutta esimerkiksi Facebookin ja Buzzfeedin yhteistyön hinnaksi kerrotaan tulleen kolme miljoonaa dollaria.

Sopimuksissa tähdet ja julkaisijat lupautuvat tuottamaan tietyn määrän Facebook Live -lähetyksiä. Yhteisöpalvelullla on kovat odotukset uutta ominaisuutta kohtaan. Facebook Liven avulla yhtiö käy yhä aggressiivisempaa kilpailua Snapchatin, Twitterin omistaman Periscopen ja Youtuben kanssa.