10 vaarallisinta maata listattiin – älä matkusta näihin!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Global Peace Index on nyt listannut maailman vaarallisimmat maat. Kuten arvata saattaa, edustavat kärkisijoja sotatilassa olevat valtiot. The Independent -lehti julkaisi lohduttoman videon listauksesta.

Lintukodossa asuvan suomalaisen saattaa olla vaikea hahmottaa elämää maassa, jossa joutuu pelkäämään jatkuvasti henkensä puolesta. Maailman kymmenen vaarallisimman maan joukkoon ovat listautuneet Libya, Sudan, Ukraina, Keski-Afrikan tasavalta, Jemen, Somalia ja Afganistan.

Kolme vaarallisinta maata tällä hetkellä ovat Irak, Etelä-Sudan ja Syyria. Pelkästään viime syksynä Syyrian sodissa oli kuollut vuoden aikana 250.000 ihmistä ja maasta pakeni yli neljä miljoonaa ihmistä henkensä kaupalla. Syyrian sisällissota alkoi jo vuonna 2011.