”Avioliiton ulkopuolinen seksi tekee minusta paremman äidin”

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisten pettämishalua on perusteltu muun muassa lajin luonnollisella käyttäytymisellä ja geeniperimällä. Amerikkalainen perheenäiti Gracie X uskoo, että avioliiton ulkopuolinen seksi on tehnyt hänestä paremman vaimon ja perheenäidin.

Kahden lapsen äiti kuuluu yhteisöön, jossa ei uskota ykisavioisuuteen. Ryhmän jäsenet harrastavat rehellisesti seksiä avioliiton ulkopuolella ja siten, että heidän kumppaninsa ovat asiasta tietoisia. Pilates-opettajana työskentelevä äiti uskoo, että seksuaalinen avoimuus on tehnyt hänestä paremman vanhemman lapsilleen.

– Olen rehellinen ja avoin. Uskon, että kaikki mikä tekee minusta onnellisemman, tekee minusta myös paremman äidin, nainen kertoo Barcroft TV:lle.

Polyamorinen elämäntapa onnistuu ainoastaan silloin, kun kaikki suhteen osapuolet ovat hyväksyneet asian. Kerroimme taannoin, että puolet ihmisistä omaavat pidemmät geenin alleelit, jotka johtavat henkilön herkemmin pettämään tai hakemaan seuraa liiton ulkopuolelta.

Tiede puoltaa ajatusta, että kerran parisuhteessa pettänyt tekee sen todennäköisesti myös uudelleen. Ainoastaan 22 prosenttia ihmisistä on varustettu uskollisuutta ja yksiavioisuutta lisäävällä geeniketjulla.