Instagram kääntää päivitykset pian eri kielille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramin käyttäjämäärä ylitti taannoin 500 miljoonan rajapyykin. Yhteisöpalvelun on suosittu kansainvälisessä mittakaavassa, sillä noin 80 prosenttia sen käyttäjistä asuu Yhdysvaltojen ulkopuolella. Instagram tulee lähiaikoina tarjoamaan automaattisia käännöksiä teksteistä, jotka eivät ole kirjoitettu käyttäjän omalla kielellä.

Käännökset toimivat samalla tavalla kuin Facebookissa. Tekstien viereen ilmaantuu katso käännös -nappi, jota painamalla palvelu kääntää tekstin automaattisesti.

Instagram ilmoitti uudistuksen ilmaantuvan heinäkuun aikana. Toistaiseksi ei ole selvillä, tuleeko käännösominaisuus saman tien myös suomalaisille Instagramin jäsenille. Mashable-sivuston mukaan yhteisöpalvelu ei ole ainakaan vielä julkistanut täyttä listää käännettävistä kielistä.