Tutkimus: Purukumin syönnillä yhteys päänsärkyihin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet kärsivät säännöllisesti päänsärystä. Useimmat jatkuvista päänsäryistä kärsivät ihmiset voivat vanhemmiten huomata, että esimerkiksi univelka, alkoholi, tietokoneen valo tai kuukautiset aiheuttavat päänsärkyä. Tutkimusten mukaan päänsärkyä aiheuttaa myös yksi todella arkipäiväinen ja yleinen asia, joka on purukumi.

Päivittäinen ja säännöllinen purukumin jauhaminen voi olla syynä henkilöiden kokemaan päänsärkyyn. Purukumin on Express-sivuston mukaan huomattu tutkimuksissa aiheuttavan päänsärkyä varsinkin lapsissa ja nuorissa aikuisissa.

Tutkimuksessa 30 teini-ikäistä nuorta pyydettiin lopettamaan purukumin syöminen. 26 nuorella säännölliset päänsäryt loppuivat nopeasti purukumin lopettamisen myötä. Kun nuoret saivat jälleen jatkaa tapaansa syödä purukumia, päänsäryt tulivat jo päivien sisällä takaisin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat