Yhdysvaltojen presidentinvaalit vaikuttavat vauvojen nimiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentinvaalien lähestymistä on vaikeaa olla huomaamatta Suomestakaan käsin. Kilpailu maan presidentin tittelistä näkyy Yhdysvalloissa jo yllättävissäkin asioissa, kuten vauvojen nimissä.

BabyCenter-sivusto analysoi 115 000 vauvojen nimiä ja huomasi, että Hillary-nimen antaminen vastasyntyneille on noussut vuoden aikana jopa 142 prosenttia. Nimen noussut suosio on epäilemättä demokraattien ehdokkaana olevan Hillary Clintonin ansiota.

Myös Bill, Chelsea ja Charlotte -nimet lisääntyivät viime vuodesta. Bill Clinton on tietenkin Hillaryn aviomies ja Yhdysvaltojen ex-presidentti, ja Chelsea ja Charlotte puolestaan pariskunnan tyttäriä.

Myös Donald Trump on inspiroinut vanhempia nimeämään jälkikasvuaan hänen ja miehen lähipiirin mukaan. Donald-nimen suosio on noussut vuoden aikana kahdeksan prosentin verran.

Melania-nimiä annettiin 36 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, ja Ivanka-nimiä puolestaan neljä prosenttia. Melania Trump on Donaldin nykyinen, slovenialaissyntyinen vaimo. Ivanka Trump on puolestaan Donaldin ja hänen ex-vaimonsa, Ivanan yhteinen tytär.