Värjää kankaita jään ja lumen avulla – tuloksena upea batiikkikuviointi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helpoin tapa kankaiden värjäämiseen on käyttää pesukoneeseen lisättäviä jauheita, joita voi ostaa esimerkiksi supermarketeista. Nokkelimmat käyttävät värjäämiseen luonnosta löytyviä kasveja ja sieniä. Nyt Facebookissa neuvotaan, kuinka kankaita voi värjätä jään ja lumen avulla.

Lifestyle-vinkkejä jakava Nifty jakaa Facebookissa esimerkkivideon tyynyliinojen värjäämisestä. Samalla idealla voi värjätä myös muita tekstiilejä, kuten vaatteita ja lakanoita. Puuhastelua varten tarvitsee muoviastian, noin neljä litraa vettä sekä 2,5 desilitraa ruokasodaa.

Lisäksi on hyvä ottaa avuksi kuivausteline ja muovikäsineet. Varsinainen värjääminen tapahtuu jäiden ja kylmävärjäykseen soveltuvien värien avulla. Kasta haluamasi kangas sodaveteen ja anna liota 15 minuuttia. Peitä kuivaustelineen päälle aseteltu tekstiili jäillä, kaada väriaineita päälle ja anna seistä yön yli. Konepesun jälkeen kangas on valmis.