Brittityttö paljasti miksi halusi eroon EU:sta: ”Koska kanat ja kananmunat”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikon uutispommi on ollut Iso-Britannian kansanäänestys, jonka seurauksena maa eroaa Euroopan Unionista. Maailman mediat ovat kilvan pyrkineet analysoimaan mikä johti nyt saatuun tulokseen, joka vie sekä Iso-Britannian että muun Euroopan monenlaisiin uusiin ongelmiin.

Nyt eräs brittimies on julkaissut verkossa videon, jossa hänen tyttöystävänsä kiteyttää miksi äänesti EU:sta eroamisen puolesta. Reilu parikymppinen nuori nainen perustelee päätöstään muun muassa kananmunilla. Toisaalta hän samalla paljastaa, että olisi voinut äänestää EU:ssa pysymisen puolesta, koska EU-eron myötä hän ei enää pääse Pariisiin katsomaan Mikkiä ja Minniä.

Videota on epäilty myös parodiaksi. Oli kyse parodiasta tai ei, niin videolla on myös vakavampi puoli, sillä tänään lukuisat mediat ovat kertoneet, kuinka merkittävä osa briteistä on vasta äänestystulosten selvittyä ryhtynyt googlettamaan mitä EU lopulta tarkoittaa ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä. Hakutermin ”What is EU” käyttö kasvoi nimittäin Britanniassa räjähdysmäisesti vasta äänestystuloksen selvittyä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat