Chrome paljastui tietokoneiden akkusyöpöksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokaisella tietokonetta käyttävällä on oma mielipiteensä siitä, mikä on paras selain internetin käyttöön. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että yksi suosituimmista selaimista ei ole paras mahdollinen valinta käytettäväksi kannettavilla tietokoneilla.

Microsoftin taannoisessa kokeilussa selvitettiin, kuinka paljon eri selaimet syövät kannettavien tietokoneiden akkua. Testissä samaa videota suoratoistettiin neljällä eri selaimella, Mozilla Firefoxilla, Google Chromella, Operalla ja Microsoft Edgellä.

Testin häviäjä oli tietokoneen akun tyhjiin neljässä tunnissa ja 19 minuutissa imenyt Google Chrome. Toiseksi nopeiten akkua kulutti Mozilla Firefox viidessä tunnissa ja 9 minuutissa. Operalla kannettava tietokone pysyi käynnissä kuuden tunnin ja 18 minuutin ajan.

Testin voittajaksi seitsemän tunnin ja 22 minuutin akun kestolla nousi kokeen järjestäneen Microsoftin oma selain, Edge. Refinery 29 -sivuston mukaan on kuitenkin syytä ottaa huomioon, että koe tehtiin Microsoftin omilla Surface Book -sylitietokoneilla. Selaimilla on tapana toimia parhaiten järjestelmillä, joita varten ne on kehitelty.