Kissat ahmivat jäätelöä – viiltävät seuraukset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet lemmikkien omistajat palkitsevat välillä karvaisia kavereitaan omilta lautasilta löytyvillä herkkupaloilla. Lemmikit huolivat yleensä lähes kaiken mitä ihmiset heille ruokapöydästään antavat, mutta kaikki herkut eivät kuitenkaan sovi lemmikeille.

Huffington Post -sivuston julkaisemalta videokoosteelta voidaan nähdä, että moni ihminen on palkinnut kissansa jäätelöllä. Kissat lipovat jäätelöä innoissaan, mutta yllättäin ne alkavat ilmehtiä ja äännellä erikoisesti. Näyttäisi siltä kuin kissat kokisivat aivojen jäätymisen.

Kissojen reaktiota voidaan pitää myös jäätelön kylmyyden aiheuttamasta yllättymisestä, mutta noin moni samanlainen reaktio kylmän jäätelön nopeasta ahmimisesta viittaisi siihen, että kissat kokisivat aivojen jäätymisen. Pienestä shokista selvittyään kissat kuitenkin halusivat vielä jatkaa herkun lipomista.