Maailmankuulu pianisti konsertoi keskellä jäämerta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ludvico Einaudi on italialainen säveltäjä ja pianisti, jonka musiikkia on kuultu muun muassa elokuvissa This Is England ja Black Swan. Tuoreella Youtube-videolla mies nähdään esittämässä historiallista konserttia äärimmäisissä olosuhteissa.

Greenpeacen järjestämässä tempauksessa Ludvico Einaudi esiintyi keskellä jäämerta kelluvalla lautalla. Muusikko esitti pianolla ensi kertaa oman sävellyksensä Elegy for the arctic, eli elegia arktikselle. Esityksen taustalla nähdään Wahlenbergbreenin jäätikkö.

Ludvico Einaudin ainutlaatuinen esiintyminen on osa Suojellaan Arktis -kampanjaa. Greenpeacen mukaan napajäätiköt sulavat hurjaa vauhtia, ja järjestön tavoitteena on vakuuttaa Koillis-Atlantin meriä suojeleva OSPAR-komissio perustamaansuojelualueen Arktiksen kansainväliselle merialueelle.