200-vuotias hurja perinne: Kilpailijat juoksevat juuston perässä mäkeä alas

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lounais-Englannissa on Brockworth-niminen kylä, jossa järjestetään vuosittain The Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake -niminen tapahtuma. Erikoisessa tempauksessa juostaan mäkeä alas juustotahkon perässä.

Juuston perässä juokseminen alkoi englantilaisessa kylässä jo 200 vuotta sitten. Nykyisin tapahtuma houkuttelee osallistuijia ympäri maailmaa. Tavoitteena on juosta ensimmäisenä maaliin mäkeä alas pyörineen juuston perässä.

Koska Cooper’s Hill -niminen kukkula on suhteellisen jyrkkä, sattuu juoksukilpailussa useita loukkaantumisia ja onnettomuuksia. Osa ihmisistä murtaa jalkojaan, mutta jotkut tuupertuvat jopa tajuttomaksi. Kilpailijoita ottaa vastaan mäen alla päivystävä ensiapuryhmä, Associated Press uutisoi.