Älä nuku liian pitkiä päiväunia – haitallinen vaikutus terveyteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uneen liittyviä tutkimuksia on tehty paljon, ja yöunien lisäksi myös lyhyemmät päiväunet ovat poikineet monia erilaisia tutkimustuloksia. Nyt Cosmopolitan-lehti kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan liian pitkät päiväunet voivat aiheuttaa monia terveydellisiä ongelmia.

Tutkimuksessa seurattiin 300.000 ihmisen päiväunitottumuksia ympäri maailmaa. Tutkimuksesta kävi ilmi, että yli 40 minuuttia päivisin torkkuvat ihmiset kokivat erilaisia terveydellisiä ongelmia. Yli 40 minuutin päiväunien nukkuminen kerryttää rasvaa keskivartaloon, aiheuttaa korkeaa kolesterolia ja verenpainetta.

Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että yli 90 minuutin päiväunia nukkuvien riski sairastua toisen tyypin diabetekseen kasvoi jopa 50 prosentilla. Tulokset koskivat kuitenkin vain pitkiä päiväunia. Noin 20 minuutin päiväunia nukkuvilla ei huomattu minkäänlaisia huonoja muutoksia terveydessä.