Provinssi: Lauantai rikkomassa yleisöennätyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteikäs Provinssi-festivaali, entinen Provinssirock, järjestetään Seinäjoen Törnävänsaarella tämän viikon torstaina, perjantaina ja lauantaina. Festivaalin lipunmyynti on jatkunut merkittävästi edellisvuosia vilkkaampana, ja Provinssin yleisötavoite 50.000 kävijää ylittyy kirkkaasti.

Festivaalin päätöspäivä lauantai rikkoo varmuudella Provinssin kaikkien aikojen päiväkohtaisen yleisöennätyksen 28.000 kävijää. Lauantain VIP-liput on loppuunvarattu, mutta kaikkia muita lipputyyppejä on edelleen saatavissa.

Provinssin pääesiintyjiä ovat metallijätti Rammstein, vaihtoehtorock-yhtye Biffy Clyro, Cheek sekä Nightwish. Kymmenien muiden esiintyjien joukosta löytyy raskaampaa tarjontaa Five Finger Death Punchista Bring Me The Horizoniin, hiphop-artisteja Action Bronsonista House of Painiin ja Yelawolfiin, Damien Ricen ja Dirty Threen kaltaisia indie-nimiä sekä ajankohtaiset ruotsalaismuusikot Veronica Maggio ja Silvana Imam.

Merkittävin alueuudistus on Provinssin saarialueen muuttuminen Carnival Islandiksi. Ensimmäistä kertaa festivaalin lähes 40-vuotisessa historiassa saarelle ei rakenneta suurta esiintymislavaa, vaan alueelle sijoitetaan suurin osa Provinssin ravintoloista ja alueohjelmasta. Muutoksen myötä Provinssin yleisökapasiteetti nousee edellisvuosista.