Hämmästyttävä polkupyörä – takapyörän tilalla hämähäkin jalat!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taide ja design -kollektiivi Carv on luonut kulkuneuvon, jota voisi kutsua polkupyörän sijaan polkujaloiksi. Sen takarenkaan korvaavat nimittäin hieman hämähäkkien tyyliin liikkuvat jalat.

Strandbeest Walking Bike -pyörän inspiraationa tomivat Digital Trend -sivuston mukaan hollantilaisen Theo Jansenin kineettiset taideteokset. Jansenin Strandbeest-työt liikkuvat itsestään niiden hyönteismäisillä jaloilla tuulen voimalla.

Melko hitaasti liikkuvaa Strandbeest Walking Bike -polkupyörää esitellään Youtube-käyttäjä JP Bertin jakamalla videolla. Pyörän suunnittelijoihin kuuluvan Jon Paulin mukaan suunnitelmissa ei ole tuoda kulkuneuvoa kuluttajien saataville. Strandbeest-pyörien massavalmistus Carvin nykyisillä resursseilla olisi nimittäin erittäin aikaa vievää ja kallista puuhaa.