Tutkija löysi vahingossa uuden värin – uusi sininen ihastuttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mas Subramanian -niminen Oregonin yliopistossa työskentelevä tutkija löysi vahingossa uuden värin. Mies oli tehnyt erilaisia kokeiluja löytääkseen uusia materiaaleja elektroniikkaan liittyen, jolloin hän löysi vahingossa mustaa kuumennettuaan uuden sinisen sävyn.

Subramanian löysi uudenlaisen sinisen vuonna 2009. Uutta sinisen sävyä kutsutaan YInMn-nimellä, ja väri tullaan virallisesti julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna. Lanseeraamisen ja värin valmistamisen myötä kyseinen sinisen sävy tulee olemaan taiteilijoiden ja eri tehtaiden saatavilla loppuvuodesta.

YInMn-sininen sävy on kirkas ja samalla tumma. Väri muistuttaa hieman syvää tummansinistä, joka loistaa kuitenkin kirkkaana kuin pimeässä hohtavat värit. Väri on Mentalfloss-sivuston mukaan niin kirkasta ja kestävää, että se ei haalene edes öljyyn tai veteen sekoitettuna.