Kiina kielsi Lady Gagan musiikin – syynä yksi tapaaminen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poptähti-näyttelijätär Lady Gaga lupasi tammikuussa julkaisevansa uutta musiikkia vielä tämän vuoden puolella. Julkisuudessa esiintyminen on alkanut, ja nyt nainen on vieraillut Tiibetin poliittisen johtajan Dalai Laman luona. Kiina on suuttunut vierailusta.

Tiibetin pakolaishallituksen johtaja Dalai Lama otti yhden maailman menestyneimmistä pop-muusikoista ilolla vastaan. Suuren kunnian saanut Lady Gaga julkaisi yhteiskuvan sosiaalisessa mediassa. Sen jälkeen poplaulaja haastatteli arvovaltaista miestä Facebookin Live -palvelussa.

Hongkongilainen sanomalehti Apple Daily on raportoinut, että muusikko Lady Gagan suorittama Dalai Laman vierailu aiheutti närää kiinalaispäättäjien keskuudessa. Kiinan kommunistinen puolue on kieltänyt Lady Gagan musiikin koko valtiossa. Lady Gagan viimeisin julkaisu oli vuonna 2014 ilmestynyt Cheek to Cheek. Levyllä laulaja esitti duettoja musiikkilegenda Tony Bennettin kanssa. Gagan viimeisin oma albumi, Artpop, ilmestyi marraskuussa 2013.