Mikä on pettämistä parisuhteessa? Näin eri tavalla miehet ja naiset ajattelevat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kumppanin pettämiseksi voidaan ajatella tunnetasolla toiseen ihmiseen kiintymistä ja sitä, että käy toisen kanssa fyysisesti läheiseksi. Asia ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen kuin voisi kuvitella. Seksuaaliterapeutin mukaan naiset ja miehet määrittelevät pettämisen hyvin eri tavalla.

Seksuaaliterapeutti Tracey Cox kertoi Daily Mail -lehdelle, että naiset ja miehet loukkaantuvat pettämisen suhteen erilaisista asioista. Miehet tuntevat tulleensa petetyiksi ja loukkaantuvat suurimmaksi osaksi siitä, että nainen on ollut fyysisesti toisen miehen kanssa. Naiset pelkäävät fyysisyyden lisäksi myös henkisellä tasolla pettämistä.

Pettämistä koskeva kysely suoritettiin 354 nuorella aikuisella, joilta kysyttiin kysymyksiä pettämiseen ja petetyksi tulemisen tunteeseen liittyen. Kävi ilmi, että miehet loukkaantuvat fyysisestä kontaktista ja määrittelevät pettämisen sen mukaan kuinka pitkälle kanssakäyminen on esimerkiksi suutelin ja seksin suhteen viety. Naisille yhtä suuri petos oli kuitenkin tunnetasolla pettäminen, toiseen ihastuminen ja toisen naisen kanssa henkisen yhteyden luominen.