Pariskunta otti Teslan automaattiohjauksesta kaiken irti

Autot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Autopilottien lisääntymisen pelätään johtavan lähitulevaisuudessa onnettomuuksiin kuljettajien huomion kiinnittyessä ajoneuvon ohjaamisen sijaan muihin asioihin. Sähköauto Tesla julkisti viime vuonna ensimmäisenä maailmassa sarjavalmisteisten henkilöautojen autopilotin, eli automaattiohjauksen. Eräs pari otti nyt videollaan autopilotista ilon irti.

Videolla nähdään Teslalla ajeleva pariskunta, mutta heidän huomionsa kiinnittyy täysin muuhun kuin autolla ajamiseen. Pariskunta vääntää matkan aikana kättä, taistelee valomiekoilla, tanssii, lukee, pelaa pelejä, syö ja treenaa. He jopa hierovat toisiaan, ehostavat itseään ja torkkuvat.

Teslan autopilotti kykenee ajamaan auton täysin itsenäisesti esimerkiksi moottoritietä Tampereelta Helsinkiin. Tesla kuitenkin suosittelee kuljettajia kiinnittämään huomion liikenteeseen, vaikka autopilotti olisikin päällä. Mahdollisen onnettomuuden sattuessa kuljettaja on aina vastuussa.