Venäläismiehet kiipesivät Eiffel-torniin ilman välineitä – huikea tempaus videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eiffel-tornin turvatoimet ovat tällä hetkellä tavanomaistakin tiukemmat Pariisin viimesyksyisen terrori-iskun ja jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailujen vuoksi. Tästäkin huolimatta kolme venäläistä hurjapäätä onnistui taannoin kiipeämään kuuluisaa tornia pitkin.

Tempaukseen osallistuivat kiipeilyvideoistaan tunnetut Ivan Kuznetsov, Ivan Semenov ja Alihan. Miehet saapuivat tornille samaan tapaan kuin muutkin turistit, maksamalla pääsymaksun ja kulkemalla metallinpaljastimen läpi. He piilottelivat tornissa aamuyöhön saakka, ja aloittivat kiipeämisen tornin vartioinnin ollessa minimissä.

Miesten kuvaamalla ja Youtuben Travel Ticker -kanavalla jaetulla videolla päästään ihastelemaan upeita maisemia, jotka avautuvat tornin yläosista. Videon kuvaamiseen käytettiin myös UAV-kopteria, joka kuitenkin tippui alas. Kopterin omistaja kärsi erityisen huonosta tuurista, sillä hän sai tempauksesta myös sakot.