Facebookin uutissyöte muuttuu – kaverit ja perheenjäsenet etusijalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook uudistaa jälleen uutissyötteensä algoritmia. Uudistuksen myötä käyttäjien kavereiden ja perheenjäsenten päivitykset tulevat olemaan etusijalla muun sisällön, kuten uutisten ja mainosten sijaan. Yhtiön mukaan kyseessä on Facebook-käyttäjien toivoma uudistus.

Se, kenen päivitykset näkyvät syötteessä ensimmäisenä, tulee määräytymään käyttäjän Facebook-käyttäytymisen mukaan.

– Jos sinulla on tapana tykätä siskosi kuvista, alamme järjestelemään hänen päivityksensä uutissyötteen yläpäähän. Näin ollen sinulta ei ikinä jää näkemättä viestejä, jotka hän on jakanut ollessasi poissa, Facebookin varapuheenjohtaja Adam Mosseri kertoo blogitekstissä.

Mosserin mukaan Facebook perustettiin, jotta ihmiset pystyisivät pysymään paremmin yhteydessä ystäviensä ja perheenjäsentensä kanssa. Käyttäjät voivat edelleen vaikuttaa uutissyötteensä sisältöön seuraamiltaan sivuilta löytyvän katso ensin -ominaisuuden avulla.