Ihmisten upeat reaktiot – näkivät värejä ensikerran

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme usein kertoneet EnChroma-silmälaseista, jotka antavat värisokeille ihmisille mahdollisuuden nähdä kaikki väreissä. Maailmassa on lähes 300 miljoonaa värisokeaa ihmistä. Insider on kerännyt ihmisten reaktioita koostevideolle heidän kokeiltuaan uutuuslaseja.

Tunnepitoinen koostevideo osoittaa hyvin, kuinka värien näkeminen voi olla ihmiselle mullistava elämäntapahtuma. On varmasti upeaa nähdä oman rakkaansa silmien väri, kotinsa väri tai jopa omat hiuksensa, miltä ne näyttävät väreissä. Video osoittaa, että värejä näkevälle henkilölle kauneus voi olla itsestäänselvää, mutta niitä oppii arvostamaan nyt eri tavalla.

Värien näkeminen avaa uudenlaisia mahdollisuuksia näiden ihmisten elämään. Yksi miehistä tuumaa, että nyt hänellä on suuri urakka opetella kaikki maailman eri sävyt lasien ansiosta. Värisokeudella on monenlaisia eri muotoja, joista yleisin on puna-vihersokeus.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat