Mies söi 153 vuotta vanhaa ruokaa – älä kokeile tätä perässä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ennen nykyaikaisia kenttäruokia, jääkaappeja ja pakastimia, laivakorput olivat tärkeä osa matkaajien ja sotilaiden ruokavaliota. Jauhoista ja vedestä valmistetut keksit säilyivät hyvin pitkiäkin aikoja, vaikka makua niissä ei juuri ollut.

Historiasta kiinnostunut Youtube-käyttäjä Steve1989 sai käsiinsä noin 153 vuotta vanhan laivakeksin. Keksi on peräisin Yhdysvaltojen sisällissodan ajoilta, vuodelta 1863. Tuoreella videollaan mies on päättänyt syödä yli sata vuotta vanhan korpun.

– Laivakorppu maistuu samalta miltä se haiseekin, koipalloilta ja vanhoilta kirjaston kirjoita. Ei kovin hyvää, mies kuvailee.

Laivakorppu on niin kovaa, että Steve kertoo lähes murtaneensa hampaansa siihen. Hän kokeilee kastaa keksiä veteen, mikä vain pahentaa miehen mukaan sen makua. Kosteana korpun koostumus muuttuu nimittäin kumimaiseksi. Steven mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole pahimman makuinen asia, mitä hän on syönyt. Mies kertoo 65 vuotta uudempien keksien maistuneen vielä kauheammalta.