Poika rakensi toimivan laseraseen – ampuu jopa tietokoneen kuoren läpi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laseraseet ovat tuttuja sci-fi -tarinoista, mutta tosielämässä toimivia kuolemansäteitä ei ole juurikaan nähty. Itseään ammattilaiseksi hulluksi tiedemieheksi kutsuva Drake Anthony on kuitenkin päättänyt korjata asian.

Tuoreella videollaan mies esittelee omatekoista lasersinkoa. Romumetallista ja rikkinäisistä videoprojektoreista rakennettu keksintö saa virtansa litiumpolymeeriakuista. Laseraseen teho on 200 wattia, kun taas esimerkiksi laserosoittimen teho on noin 0,005 wattia.

Drake esittelee keksintönsä tehoa videolla ampumalla sen sädettä tietokoneen kuoreen, ruutiin ja ilmapalloihin. Mies on suojautunut hitsausnaamarin avulla, sillä säteet saattaisivat aiheuttaa paljaille silmille pysyvää vahinkoa.