Awwww, professori kantoi opiskelijan vauvaa tentin ajan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan myötätunnolla on runsaasti terveysvaikutuksia. Sekä myötätunnon antaminen että vastaanottaminen vaikuttaa ihmisten onnellisuuteen, terveyteen ja pidempään elinikään.

Nyt netissä leviää kuva, joka saa liikutuksen kyyneleen silmäkulmaan. Kuvassa on ilmeisesti jossain päin Afrikkaa sijaitsevan collegen professori vahtimassa opiskelijoidensa tekemää koetta. Mies kantaa vauvaa selässään. Syy on se, että hän hoitaa yhden opiskelijan pientä jälkikasvua, jotta nainen voisi suorittaa meneillään olevan kokeen rauhassa.

Kuva on oiva osoitus siitä, mitä ihmisen kiltteys, auttavaisuus tai anteliaisuus voi parhaimmillaan olla.

Lapsi todennäköisesti nukkuu koko koetilaisuuden ajan, mutta professorin teko osoittaa suurta sydäntä ja myötätuntoa opiskelijansa elämäntilannetta kohtaan, koska naisella ei todennäköisesti ole mahdollista hankkia päivähoitoa pienokaiselleen. Päivän hyvä työ lähtee liikkeelle välittämisestä.