8 merkkiä paljastaa kestääkö parisuhde

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisen rakastuessa arvostelukyky sumentuu ja oma kumppani näyttää omissa silmissä täydelliseltä. Alkuhuuman jälkeen totuus saattaa iskeä salakavalasti vasten kasvoja kun huomaa, että rakkaasta henkilöstä paljastuu ikäviä tai jopa häiritseviä piirteitä. Terveet parisuhteet kestävät pitkään.

Osa ihmisistä muokkaa elämänsä kokonaan rakastuessaan. Hän saattaa hylätä ystävät ja perheen, ja antautuu täysin uudelle kumppanille. Vielä tuhoisampaa on, jos ihminen muokkaa persoonallisuuttaan toiselle ihmiselle sopiakseen. Teeskenteleminen ei tee aitoa suhdetta.

Terveessä parisuhteessa ei kilpailla tai olla kateellisia. Kumppanukset ovat aidosti onnellisia toistensa saavutuksista ja kannustavat puolisoitaan. He haluavat nähdä, että oma rakas on onnellinen ja antavat tilaa sekä mahdollisuuksia. He antavat kultarakkaalleen huomiota ja turvaa. Suhteessa täytyy osata kuunnella.

Vaikka sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan, on useiden tutkimusten valossa todistettu samankaltaisten ihmisten olevan onnellisimpia yhdessä. Pitkään liittoon kuuluvat myös erimielisyydet ja eroavaisuudet, mutta niistä ei muodostu kynnyskysymystä parisuhteen hyvinvoinnille.

Rakastavassa liitossa ei eletä mennessä. Siinä ei kaivella vanhoja tai heitetä jokaisen riidan tullen tiskiin jo tehtyjä virheitä. Suhteessa ei ole sopivaa avata haavoja, vaan ongelmat käsitellään, niistä opitaan, eikä virheitä toisteta. Kumppania ei manipuloida tai aiheuteta tarkoituksella mielipahaa, Collective Evolution muistuttaa.

Parisuhde ei myöskään saa olla ihmisen ainoa onnentuoja. Sen kuuluu olla olennainen osa elämän kokonaisvaltaista pakettia, mutta ei yksi ja ainoa tarkoitus olemiselle. Liitto on kahden kauppa, jossa molemmat osapuolet uskovat ja tukevat toisiaan. Karu totuus on se, että osa suhteista päättyy. Toisen ihmisen kanssa ei pidä olla vain siksi, että pelkää jäävänsä yksin.