Hedelmäkarkit luopuivat väreistään – antoivat ne pride-tapahtumalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesäisin järjestetään ympäri maailmaa pride-ihmisoikeustapahtumia, joissa ei säästellä värien käyttöä. Pride-tapahtumissa heilutetaan sateenkarilippuja seksuaalivähemmistöjen kunniaksi. Skittles-hedelmäkarkit päättivät luopua ulkonäöstään tärkeän asian kunniaksi.

Amerikkalaiset Skittles-karkit ovat hedelmänmakuisia ja riemunkirjavia karamelleja. Jokaisessa karkissa on sokerikuorrute, jonka väri voi vaihdella punaisesta vihreään ja oranssista violettiin. Nyt markkinoille on tullut valkoisia Skittles-makeisia.

Hedelmäkarkit luopuivat väreistään lahjoittaakseen sateenkaaren kirjavuuden niille, joille se oikeasti kuuluu: pride-liikkeelle. Maailmanlaajuista lesbojen, homojen, biseksuaalisen ja trans-ihmisten oikeuksien ja etujen puolesta juhlittua pride-tapahtumaa on vietetty 1890-luvun lopulta lähtien.