Lasinpuhaltajan taidonnäyte on mykistävän upea

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taidelasia valmistetaan edelleenkin käsityönä. Lasiesineitä on valmistettu puhallustekniikan avulla jo 100-luvulla eaa, joten kyseessä on vanha taito. Nyt näemme mestarin taidonnäytteen, kuinka lasista muotoillaan vapaasti puhaltamalla erikoisesineitä.

Martin Janecky on amerikkalainen lasitaiteilija, joka luo puhallustekniikan avulla upeita teoksia. Hän julkaisee aikaansannoksistaan kuvia ja videoita Instagramiin. Hän muotoilee lasista pääkalloja, käsiä, soittimia ja koriste-esineitä. Thrillist-sivusto on editoinut koosteen miehen videoista.

Lasimassaa on mahdollista muotoilla lämpötilaa säätelemällä ja kidesoodan määrällä. Sula lasimassa venyy puhaltaessa. Jäähtyessään lasi kuitenkin kovettuu ja säilyttää kirkkauden.