Lapin poliisit saivat tarpeekseen – väänsivät ohjeet rautalangasta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa liikennekäyttäytyminen on yleisesti melko hyvällä tolalla verrattuna moniin muihin maihin, mutta kuitenkin esimerkiksi suojateiden säännöistä ihmisillä on vakavia puutteita sekä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden että autoilijoiden keskuudessa.

Nyt Lapin poliisilaitoksen väki on saanut tilanteesta tarpeekseen ja vääntänyt videolla rautalangasta miten kunkin tulee toimia suojatiellä. Esimerkki on kuitenkin suunnattu erityisesti autoilijoille, joilla on taipumusta ohittaa suojatien eteen pysähtynyt auto pysähtymättä itse. Se on tietenkin aina vaaratilanne ja johtaa rangaistukseen.

– Parina viime viikkona Rovaniemellä tehty näkyvä suojatievalvonta on saanut epäilemään, että joidenkin autoilijoiden suojatiesääntöjen tuntemuksessa saattaapi olla vajetta. Me tuossa mietittiin, että tehdään oikein rautalankamalli tästä suojateiden kompastuskivestä, kahden samansuuntaisen kaistan ylittävästä suojatiestä, näin videon muodossa. Ja jäädään odottamaan kutsua Oscar-gaalaan :)