Legendaarinen ostoskeskus asuntolaksi – superedullisia mikroasuntoja jonotetaan

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Rhode Islandilla sijaitsee maan vanhin ostoskeskus. Vuonna 1828 rakennettu Arcade Providence lopetti toimintansa vuonna 2008, ja nyt se on muutettu edulliseksi mikroasuntoja sisältäväksi asuntolakokonaisuudeksi. Näistä asunnoista on moni kateellinen.

Ihmiset haaveilevat kompaktista kodista, jonka vuokra on edullinen, sijainti ihanteellinen ja rakennuksen ulkonäkö miellyttää silmää. Kreikkalaistyylinen rakennus Arcade Providence on kaikkea tätä, kun mikroasumiseen hurahtanut suunnittelija Evan Granoff otti paikan työn alle. Hän muutti Yhdysvaltojen vanhimman ostoskeskuksen 48 asunnon kompleksiksi.

Jokaisessa rakennuksen mikroasunnossa on kylpyhuone, makuuhuone, varastotilaa ja hyvin varusteltu keittiö. Edullisimman asunnon vuokra on ainoastaan 550 dollaria, eli 500 euroa. Asuntojen koot vaihtelevat 20-41 neliömetrin yksiöistä jopa kolmen makuuhuoneen lukaaleihin.

Valitettavasti Arcade Providencessa on yksi huono puoli: Suuren suosion vuoksi asuntojen jonotusajat ovat nykyään todella pitkiä, Inhabitat-sivusto harmittelee. Tällaisia asuntokokonaisuuksia kaivataan kipeästi myös ylihinnoiteltujen vuokra-asuntojen Suomeen.