Lehtileike vuodelta 1962: ”Miten tunnistat homon”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksuaalivähemmistöt joutuvat edelleen taistelemaan monissa maissa tasa-arvoisuuden puolesta, mutta melko pitkälle on kuitenkin päästy jo esimerkiksi vuodesta 1962. Metro-lehti julkaisi sivuillaan homoja koskevan lehti-artikkelin, joka oltiin julkaistu Sunday Mirror -lehdessä vuonna 1962.

Lehtiartikkeli on otsikoitu: ”How to spot a possible homo”, ja sen tarkoituksena on siis kertoa ihmisille miten he voivat tunnistaa mahdollisen homoseksuaalisen miehen. Artikkelin mukaan se on melko helppoa, sillä homoja on heidän mukaansa vain kahta eri tyyppiä. Homomiehet ovat joko ilmiselviä tapauksia tai piileviä homoseksuaaleja.

Ilmiselvät tapaukset ovat sellaisia, jotka värjäävät hiuksiaan, kävelevät takapuoltaan heilutellen ja käyttävät huulimeikkiä. Piilevät homomiehet käyttävät silkkipukuja ja näyttäytyvät rintavien naisten seurassa. Piilevät homot saattavat myös käyttää urheilullisia takkeja ja lyödä vaimolleen mustan silmän tullessaan kotiin töistä.