Viestintävirasto varoittaa: ”Poista tämä tekstiviesti heti!”

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonlopun aikana monet suomalaiset ovat saaneet matkapuhelimeensa viestin, jossa kerrotaan arpajaisvoitosta. Kyseessä on tyypillinen huijausyritys, jonka tarkoituksena on ilmeisesti huijata vastaanottajilta rahaa pyytämällä heiltä ”toimituskuluja” voiton maksamista varten.

Viestintäviraston kyberturvallisuusyksikkö kertoo nyt, että sen tietoon tulleet viestit näyttävät tulevan kroatialaisista (+385) ja slovenialaisista (+386) puhelinnumerosta, ja yhteydenottoja varten viestissä on annettu Outlook-sähköpostiosoite.

Viestit tulee viraston mukaan jättää huomiotta ja poistaa heti puhelimesta. Viestissä mainittuun sähköpostiosoitteeseen ei kannata lähettää postia, eikä viestin lähettäjän numeroon tule soittaa tai vastata tekstiviestillä.