6 terveellistä krapulalääkettä – käännä kankkunen voiton puolelle

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alkoholin nauttimisella ja ystävien kanssa juhlimisella saattaa olla ikävä kääntöpuoli. Krapulan oireisiin kuuluvat päänsäryn ja väsymyksen lisäksi vapina, hikoilu, jano ja pahoinvointi. Krapulan voi taltuttaa muullakin tavalla kuin vettä juomalla ja särkylääkkeitä popsimalla.

Spoon University -verkkosivusto vinkkaa nyt kuusi krapulalääkettä, jotka auttavat darran taltuttamisessa. Perinteisin vaihtoehto lienee kahvi. Toisena vinkkinä sivusto neuvoo nauttimaan leipää, joka on täytetty paistetuilla kananmunanvalkuaisilla. Myös banaanit ja kaurapuuro ovat oivallisia krapulanpoistajia.

Kookosvesi sisältää paljon kaliumia ja palauttaa tehokkaasti nestetasapainoa. Myös hedelmien nauttiminen tuo kankkusen jälkeiseen päivään lisäenergiaa. Yksi oivallinen tapa poistaa pahaa oloa on nauttia hunajaa ja voileipäkeksejä.