Pakastevihanneksissa vähemmän ravinteita? Ei välttämättä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet kokit ja ravitsemusasiantuntijat vannovat tuoreiden raaka-aineiden nimeen ja kehottavat välttämään prosessoituja, valmiiksi pilkottuja ja paketoituja tuotteita. Nyt ravintoneuvoja Juliette Kellow on kuitenkin paljastanut Mirror-lehdelle, että asia ei aina olekaan niin mustavalkoinen.

Kellown mukaan pakastevihanneksissa ei aina ole vähemmän ravinteita ja vitamiineja kuin tuorehyllyillä marketeissa sijaitsevissa vihanneksissa. Tämä johtuu siitä, että monet pakasteet on pakastettu paljon tuoreempina kuin mitä kaupan hyllyillä olevat tuotteet ovat.

Kaukaa matkustaneet tuotteet ovat voineet menettää keräämisen jälkeen C- ja B-vitamiineja, mutta nopeasti keräämisen jälkeen pakastetuissa tuotteissa ne ovat sen sijaan voineetkin säilyä paremmin. Lähitiloilla tuotetut kasvikset saadaan kaupan hyllyille kuitenkin niin tuoreina, että niiden kanssa pakasteiden on vaikeampaa kilpailla.