Sanni kiertue-elämän glamourista: ”Keikkabussilla matka 11,5 tuntia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvan festarikesän yksi suosituimmista kotimaisista poptähdistä on Sanni, jonka hittiputki on jatkunut jo pitkään. Stara tapasi Sannin taannoin videohaastattelussa Rukalla, jossa poppari kertoi kuulumisistaan ja muun muassa kolmannen albuminsa tekemisestä. Samalla sivuttiin myös artistielämän glamouria.

Kuusamon maisemiin Sanni saapui tyylikkäästi lentämällä ensin Ouluun, mutta artistin itsensä mukaan keikkailu ei normaalisti ole aivan niin glamouria kuin tällä kertaa.

– Tää oli tällainen ex-tempore -ratkaisu, että mä tuun lennolla. Jätkät tuli dösällä jo edellisenä yönä. Ne oli lähtenyt neljän maissa yöllä ajamaan ja olivat täällä sitten jossain vaiheessa päivää. Mä olin etukäteen silleen, että mä en pysty tuohon ja lähden lentokoneella, Sanni kertoi Staralle.

Paluumatka pohjoisesta ei tosin sujunut aivan yhtä nopeasti.

– Takaisin lähden tänään yötä vasten keikan jälkeen dösällä. Matka on 11,5 tuntia. Muuten oltais menty päivällä, mutta järkeiltiin jätkien kanssa, että pistetään kuski nukkumaan päiväksi, niin voidaan yötä myöden ajaa Helsinkiin.

Keikkabussissa aika tulee nopeasti pitkäksi, jos uni ei tule silmään eikä ole muutakaan tekemistä. Sannilla on kuitenkin pitkien keikkamatkojen varalle selvät sävelet.

– Tosi usein mä kirjoitan tekstejä. Suurin osa mun uuden levyn teksteistä on kirjoitettu keikkabussissa. Joko niin, että ryhdyn kirjoittamaan tai sitten, että on joku biisi mitä pitää työstää. Tänään matkalla Oulusta Rukalle kirjoitin yhtä tekstiä.

Biisien kirjoittaminen keikkabussissa voi pitkän päällä alkaa näkyä myös kappaleissa. Sanni on tiedostanut ongelman ja pyrkinyt siitä tietoisesti eroon.

– En ole sellaista ihan rehellistä matkalaulua tehnyt. Olen kirjoitellut jotain sellaisia aihioita, mutta jossain vaiheessa mä huomasin, että mun aihiot alkavat pyörimään vain matkustelun ja keikoilla pyörimisen ympärillä. Mä tajusin, että eihän kukaan saa kiinni siitä aihealueesta, joka on tasan tarkkaan muutaman käden sormin laskettavan artistijengin samaistuttavissa.