61-vuotias nyrkkitappelussa karhun kanssa – selvisi voittajana!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten kaikki Leonardo DiCapriolle Oscarin tuoneen The Revenant -elokuvan nähneet tietävät, poikasiaan suojelevista karhuemoista kannattaa pysytellä kaukana. Tämän sai huomata myös 61-vuotias kanadalaismies, joka kuitenkin selvisi tilanteesta huomattavasti DiCaprion esittämää hahmoa paremmin.

Ontarion Sudburyssa asuva Rick Nelson oli ulkoiluttamassa koiraansa sunnuntaina, kun hän törmäsi pusikossa piilottelevaan karhunpoikaseen. Pelästynyt poikanen päästi ilmoille äännähdyksen, jolloin sen vihainen emo lähti rynnimään Nelsonia kohti.

– Tiesin olevani pulassa. Se kutsui emoaan paikalle, mies kuvailee CBC News -uutissivustolle.

Kahdella jalalla seissyt mustakarhu huitoi Nelsonia käpälillään, raapien häntä rintaan ja naamaan. Mies ei voinut puolustaa itseään keppien tai kivien avulla, joten hän joutui käyttämään nyrkkejään. Onneksi Nelson on entinen karhunmetsästäjä, ja tiesi eläinten olevan yleensä oikeakätisiä.

Ennen kuin karhu ehti läimäisemään häntä oikealla käpälällään, mies iski karhua nyrkillään kuonoon niin kovaa kun vain pystyi. Ilmeisesti lyönti tehosi, sillä karhu päätti jättää Nelsonin rauhaan ja poistui paikalta poikasensa kanssa.

– Mustakarhut eivät ole vaarallisia elleivät ne puolusta poikasiaan. Joskus ne saavat vain huonon maineen. Karhut todennäköisesti pelkäävät meitä enemmän kuin me niitä, 61-vuotias mies toteaa.