Suomalaista erikoisuutta ihmetellään maailmalla: ”Voit lainata naapurin vaimoa”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eukonkanto on humoristinen urheilulaji, jossa miehen on tarkoitus kantaa naista mahdollisimman nopeasti läpi radan, joka sisältää erilaisia esteitä ja on pituudeltaan 235,5 kiloa. Eukonkannon maailmanmestaruuskisat on järjestetty Sonkajärvellä jo vuodesta 1992 lähtien, mutta ne ovat alkaneet jälleen herättämään ihmetystä ulkomailla.

Ulkomaiset mediat ovat uutisoineet humoristisesta kisasta ihmettelevään sävyyn. Business Insider UK -sivusto julkaisi Facebook-kanavallaan videon, jossa eukonkantokisoista kerrotaan urheilulajia esittelevän kuvamateriaalin kera.

Sivusto luonnehtii videota: ”Suomessa järjestetään omituinen kilpailu, jossa aviomiehet kantavat vaimojaan ylösalaisin”. Videota kommentoineet ovat olleet huvittuneita lajista monien seikkojen lisäksi myös siksi, että miehet saavat luvan lainata naapurilta vaimoa jos heillä ei ole omaa.