Tiesitkö tätä? Laiskiainen ulostaa vain kerran viikossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laiskiaiset ovat verkkaisesti liikkuvia torkkujia, jotka ottavat elämisen rennosti. Ulkopuolisten silmin puissa viihtyvien laiskiaisten elämä on yhtä luksusta. Valitettavasti yksi normaali elintoiminto vaatii eläimeltä ällistyttävän paljon ponnistuksia.

Washington Post on julkaissut videon kakkaavasta laiskiaisesta. Syy on se, että laiskiainen ulostaa ainoastaan kerran viikossa. Harvinainen tapahtuma vaatii eläimeltä järjettömän paljon ponnistuksia, koska se joutuu laskeutumaan puusta alas omaan hitaaseen tyyliinsä. Sen jälkeen se saattaa ulostaa kertaheitolla jopa kolmasosan painostaan.

Maassa kulkeva laiskiainen on helppo saalis petoeläimille. Kerroimme taannoin tutkijoiden löytäneen laiskiaisten turkista sieniä, joita voidaan tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi rintasyövän torjumiseen. Toisin sanoen verkkaisesti touhuilevat karvaeläimet ovat hyödyllisiä ihmiskunnalle muutenkin kuin niiden yltiösöpön olemuksensa johdosta.