Vakava varoitus lääkäriltä: Nenäkarvojen nyppiminen vaarallista

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nenän sieraimissa kasvavia karvoja pidetään epäsiisteinä, mikäli ne roikkuvat rumasti näkyvillä. Nenäkarvoilla on kuitenkin äärimmäisen tärkeä merkitys, sillä ne estävät vierashiukkasten kulkeutumisen nieluun ja keuhkoihin.

Pahimmillaan nenäkarvojen poistaminen voi johtaa kuolemaan. Erikoislääkäri Erich Voigt kertoo Business Insiderin julkaisemalla videolla, että nenäkarvojen liiallinen nyppiminen voi aiheuttaa vaarallisia sivuvaikutuksia. Ilman nenäkarvoja vierashiukkaset saattavat päätyä ihmisen nenä- ja sivuonteloihin tai pahimmillaan aivojen verenkiertoon.

Vierahiukkaset voivat puolestaan aiheuttaa tulehduksia. Nenäkarvoja voi siistiä, mutta niiden nyppimisen kanssa tulee olla äärimmäisen varovainen. Markkinoilla on tarkoitukseen suunniteltuja nenäkarvatrimmereitä.