Älypuhelin putosi veteen? Yksinkertainen niksi voi pelastaa laitteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veteen tippunut älypuhelin kehotetaan usein laittamaan keittämättömällä riisillä täytettyyn pussiin. Riisi imee itseensä kosteutta ja saattaa osoittautua puhelimen pelastukseksi, vaikka aina kyseinenkään keino ei toimi.

Kastuneen älypuhelimen voi yrittää kuitenkin pelastaa toisellakin tavalla. Puhelinyhtiö Gazellen tekemän tutkimuksen mukaan kissanhiekka toimii parhaiten puhelimen kuivaajana. Niin kutsuttu kristallihiekka imee vettä huomattavasti paremmin kuin riisinjyvät.

Kastuneesta laitteesta kehotetaan ravistamaan pois niin paljon vettä pois kuin mahdollista ja mahdollisesti ilmakuivaamaan sen. Tämän jälkeen puhelin laitetaan pariksi päiväksi kissanhiekalla täytettyyn pussiin. Puhelin kannattaa tosin muistaa laittaa käyttämättömään kissanhiekkaan, muuten seuraukset voivat olla katastrofaaliset.