Asiantuntija varoittaa: Poista syntymäaikasi Facebookista!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oman syntymäajan jakaminen Facebookissa voi johtaa muuhunkin, kuin oman seinän täyttymiseen syntymäpäiväonnitteluista kerran vuodessa. Henkilökohtaisten tietojen näkyminen julkisesti saattaa nimittäin lisätä mahdollisuutta joutua identiteettirikoksen uhriksi.

Iso-Britannian petostentorjuntayksikkö CIFASin mukaan identiteettivarkaudet ovat nousseet maassa vuosien 2014 ja 2015 välisenä aikana jopa 57 prosentin verran. Huijareiden uskotaan kalastelevan ihmisten henkilökohtaisia tietoja yhä enemmän sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista, Twitteristä LinkedInistä.

Monet ihmiset jakavat yksityistietoja, kuten osoitteita, puhelinnumeroita ja syntymäaikoja avoimesti. CIFAS kehottaakin ihmisiä tarkistamaan yksityisyysasetuksensa yhteisöpalveluissa ja miettimään kahdesti, mitä he jakavat itsestään sosiaalisessa mediassa.