Selfiekyynärpää on nyt virallisesti lääketieteellinen vaiva

Digi Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli itsesi kuvaaminen ottaminen kuuluu harrastuksiisi ja kyynärpääsi on usein kipeä, saatat kärsiä someajan rasitusvaivasta. Vaivaa kutsutaan verkossa nimellä selfie elbow, eli selfiekyynärpää. Kyse on juuri siitä, mitä nimikin antaa olettaa.

Tuotteliaana selfieharrastaja tunnettu NBC-kanavan toimittaja Hoda Kotb vieraili taannoin lääkärillä kipeän kyynärpäänsä vuoksi. Lääkäri kyseli, harrastaako nainen tennistä tai pingistä. Hoda vastasi kielteisesti, mutta totesi ottavansa paljon selfiekuvia.

– Kun otat kuvan, pidät kättäsi ylhäällä oudossa asennossa käännettynä, Hoda Kotb kuvailee Elle-lehdelle.

– Mieti, kuinka monta kuvaa otat: 20, 30 vai 40. Selfiekyynärpää, se on kohta kaikilla!, toimittaja jatkaa.

Selfiekyynärpää syntyy samalla tavalla kuin tenniskyynärpääkin, käden joutuessa ylirasitetuksi. Vaivaa kehotetaan hoidettavaksi viilentämällä arkaa kohtaa, käyttämällä tulehduskipulääkkeitä ja venyttelemällä kättä.