Vuohet yhtä älykkäitä kuin koirat – kommunikoivat silmillään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuohet ovat hauskoja ja sympaattisia eläimiä, jotka tunnetaan kotieläiminä ja hassuina ääntelijöinä. Nyt Huffington Post -sivusto kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan on saatu selville, että vuohet ovat paljon älykkäämpiä kuin heille annetaan arvoa. Vuohien on huomattu kommunikoivan ihmisten kanssa kuin koirat.

Queen Mary University -yliopistossa Lontoossa tehtiin tutkimus, jossa tutkittiin vuohen käyttäytymistä ja kommunikointia ihmisten kanssa. Tutkijat saivat selville, että vuohet ovat paljon älykkäämpiä kuin moni on luullut. Vuohet kommunikoivat ihmisten kanssa katseellaan samalla tavalla kuin esimerkiksi koirat, ja pyytävät ihmisiltä eri asioita katseellaan ja sitä seuraavalla käytöksellä.

Tutkimuksissa testattiin vuohen käyttäytymistä silloin kun sillä oli joku ongelma. Useiden testien jälkeen kävi selväksi, että vuohi kommunikoi ihmiselle katseellaan ja pyysi ihmistä auttamaan. Tällainen käytösmalli on samanlainen kuin koirilla. Vuohet eivät kuitenkaan välttämättä heti ala kommunikoimaan ihmisten kanssa, mutta ihmisiin totuttuaan ne ilmaisevat haluaan katseella, jonka jälkeen ne yrittävät ohjata ihmisen ongelman luo.