Lammaslauma teki väärän käännöksen – hulvaton seuraus videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suuret lammaslaumat ovat taitavien paimenten ja koirien ohjauksessa yhteistyökykyisiä paimennettavia. Ne kulkevat isossa laumassa ja harvoin erottautuvat porukasta omille teilleen. Tämän vuoksi kuitenkin väärään suuntaan kääntyessä kaikki seuraavat tunnollisesti perässä ja koko lauma ajautuu väärille teille.

Lampaiden omistaja on kuvannut hauskan videon, jossa näkyy lammaslauman joka-aamuinen rutiini. Lampaat saapuvat laitumelta aitaukseen joka aamu kuuden aikaan. Ne löytävät aina tiensä perille, mutta joskus ne kuitenkin kääntyvät yhdestä risteyksestä väärään suuntaan. Videolle kuvattu aamu oli yksi sellaisista kun lampaat tekivät väärän käännöksen.

Omistaja on kuvannut huvittuneena aidan takaa kun lampaat ovat kävelleet isona joukkona rauhallisesti hänen ohitseen tietä eteenpäin. Lampaat ehtivät noin sadan metrin päähän ennen kuin ne huomasivat kääntyneensä väärään suuntaan. Lampaat kääntyivät nopeasti takaisin ja juoksivat oikealle tielle vauhdikkaasti.